KRAAKSPREEKUUR

Het kraakspreekuur is er voor vragen en praktische hulp bij het kraken van een woning. Je kunt hiervoor een mail sturen naar ksuamersfoort@riseup.net voor een afspraak. Wij zullen je dan verder helpen.

Kraken is het wederechtelijk in gebruik nemen van een gebouw. Je verbijft hier dan ‘zonder recht of titel’. Als je wilt gaan kraken komen er allerlei vragen op je af: wat kun je verwachten, wie kan je helpen, hoe lang kun je in een gekraakt pand blijven, is het gevaarlijk, wat kost het, hoe lang moet iets leegstaan voordat je het mag kraken en meer van dat soort dingen. Bij het kraakspreekuur kunnen we antwoord geven op deze vragen en uitleggen hoe het kraken in elkaar steekt.

Ondanks dat we hulp bieden bij het kraken van een woning is het kraakspreekuur geen kamerbemiddelingsbureau; je kunt er niet aankloppen als je per direct een woning nodig hebt. Het kost tijd om leegstaande woningen te vinden en alle informatie die je nodig hebt om te kunnen kraken bij elkaar te krijgen.

In Amersfoort raden we aan om altijd met het kraakspreekuur te kraken. Zij kennen de lokale situatie en hebben veel ervaring met kraken. Als je een pand wilt gaan kraken kom dan  eerst even langs!

Ben je niet op zoek naar een kraakspreekuur in Amersfoort, maar in een andere stad of een ander land? Kijk dan op de Squat.net website.

...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s