Weggeefwinkel Soest opent haar deuren

KoninginnelaanVanaf zaterdag 28 februari kan iedereen twee keer per week gratis spullen uit komen kiezen in de Soester Weggeefwinkel. Ook mensen die dingen hebben die ze niet meer gebruiken zijn welkom ze hier een tweede leven te komen geven. Elke woensdag en zaterdag van 12.00 tot 16.00 is de Weggeefwinkel geopend op Koninginnelaan 158.

De Weggeefwinkel is een plek waar spullen van eigenaar kunnen wisselen zonder dat daar iets tegenover hoeft te staan. Vanuit de gedachte ‘de Aarde heeft genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht’ kan iedereen die, voor anderen bruikbare, spullen over heeft ze langsbrengen en kan iedereen alles wat hij of zij wil hebben meenemen. Behalve voor gratis kleding, boeken, huisraad en andere goederen zijn mensen ook welkom voor een gratis kopje koffie of thee.
De plek waar de winkel in gevestigd is stond leeg. Wasko, inititatiefnemer van de kosteloze kringloopwinkel: “Zo’n loze ruimte kan beter gebruikt worden voor sociale bezigheden dan hier maar staan te verkrotten. We hebben deze kavel nu zo’n jaar geleden gekraakt om te wonen en vonden het tijd worden ook iets te doen voor de buurt. We willen mensen graag de positieve kanten van kraken laten zien. Want zeg nou zelf: woonruimte en gratis spullen is toch een stuk zinniger dan leegstand?”. De Weggeefwinkel wil met dit initiatief ook een tegenwicht bieden aan de kapitalistische consumptiecultuur, waarin geld en status belangrijker zijn dan solidariteit en medemenselijkheid.

Wie spullen wil brengen kan ook voor de 28ste al langskomen; vooral aan kledingrekken, kleerhangers en stellingkasten om de winkel op te bouwen is nog behoefte. Ook mensen die als vrijwilliger mee willen komen helpen kunnen zich bij Wasko melden.

...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s